Om oss

Oppdal Flyklubb er i dag en kombinert mikro- og motorflyklubb som holder til på Fagerhaug flyplass, Oppdal. Klubben har en hangar på flyplassen med eget oppholdsrom. Vi har to instruktører som tilbyr skoling fram til mikroflybeviset. Klubben består i dag av mikroflygere, motorflygere, seilflygere (samt kombinasjoner av disse), og flyinteresserte som kommer fra et vidt geografisk område. 

Historikk

Klubbens første fly, en Challenger II, kom på vingene i 1987 etter bygging av byggesett-importør Odd Nyberg og de mange assistenter. Det var mange Oppdalinger som kastet seg på karusellen i startfasen. Klubben gjorde en avtale med Arne Loe i Drivdalen om leie av innmark til en flystripe, Loe-airfeld.


Fagerhaug 


I 1991 flyttet klubben til Fagerhaug flyplass etter at vi sammen med NTH fallskjermklubb og NTH flyklubb (seil), hadde fått i gang en gruppe som ville redde stumpene etter at flyplassplanene til Oppdal Kommune var falt i grus på grunn av luftfartsmeldingen på slutten av 80-tallet. Klubben hadde utallige dugnadstimer med å få opp en ny hangar før åpningen av vår nye flyplass var et faktum. I 2001 fikk vi muligheten til en oppgradering av Fagerhaug. Flyplassen var derfor stengt tredje kvartal i 2001 pga. oppbyggingen.

 Hangaren


Klubbens medlemstall har alltid vært stabilt. Strukturen for å drive klubben har forandret seg! Vi konstaterer at klubb og lån er en dårlig kombinasjon, men også helt nødvendig for at vi i dag kan nyte de fasiliteter klubben har til rådighet. I dag er klubben gjeldsfri og som aksjonær i Midtnorsk Fly- og Luftsportsenter står vi ganske bra rustet.